Houtenkruis
Het houtenkruis is een eeuwen oud symbool. Door de tijden heen is het houtenkruis door veel culturen gebruikt in diverse betekenissen. In onze tijd zien we het houtenkruis o.a. in de beeldhouwkunst, schilderkunst, in kerken of als bermmonument. Het houtenkruis hangt ook in huiskamers bij gelovige mensen.
Het houtenkruis zien we het meest op begraafplaatsen. Op oorlogsbegraafplaatsen is het houtenkruis meestal wit geschilderd. Het houtenkruis heeft daar de zelfde vormgeving. De vele witte houtenkruizen die je op de oorlogsbegraafplaats ziet vormen een ereveld.
Op de begraafplaats voor burgers vind je het houtenkruis ook. Zeer terecht wordt het houtenkruis gebruikt om een geliefde te gedenken. Een houtenkruis is niet alleen mooi en warm van uitstraling. Het gebruik van een houtenkruis is ook millieu vriendelijk. Vergeleken bij een natuurstenen kruis is het houtenkruis ook goedkoper.
We maken het houtenkruis in allerlei maten en diverse vormen voor u. Het houtenkruis maken we van F.S.C. hout, dit is een milieukeurmerk. We gebruiken voor onze houtenkruizen, Azobé, Bilinga, Eiken, Merbau, Meranti en Mahoniehout. Deze houtsoorten blijven minstens 20 jaar onbewerkt goed. Het houtenkruis blijft dus gedurende de hele periode van het grafrecht in goede staat.